DU DÉSIR D’HORIZON

Choreograaf Salia Sanou slaagt er in, met de dansvoorstelling Du Desir d’Horizon, een gebalanceerd verhaal te vertellen over het vluchtelingenproblematiek. Merkwaardig aan Du Desir d’horizon is dat in deze dansvoorstelling ruimte gemaakt wordt voor verschillende emoties. Sanou vertoond met zijn choreografie een variëteit aan emoties die bij de mens kan optreden in tijden van crisis. Erg knap is dat hij er in slaagt dit op een niet al te abstracte manier te brengen. Zijn benadering om meerdere emoties te vertonen zorgt ervoor dat de nadruk gelegd wordt op het menselijke achter het (politieke)verhaal. Deze benadering zorgt ervoor dat de verschillen tussen het publiek en de ‘vluchteling’  vervagen. Het publiek leeft mee met de golvende emoties die vertoond worden.

OPBOUW EN DECOR

Salou bouwt de voorstelling met zijn choreografie erg mooi op. De dansvoorstelling bestaat ongeveer uit 15 scenes. In elke scene wordt een andere emotie vertoont, waardoor je als toeschouwer constant uitgedaagd wordt anders te kijken. 

Het stuk begint in stilte, met 1 danser op het podium. Geleidelijk komen er dansers bij totdat er in totaal 8 dansers op podium staan. Indrukwekkend aan het begin van het stuk is, dat de dansers, zonder muziek, erg synchroon weten te bewegen. Het tempo van de bewegingen wordt opgevoerd en de luidde adem van de dansers zorgen voor een extra effect. Het muziek wat later gebruikt wordt is overwegend pianomuziek en met af en toe atmosferische geluiden die worden toegevoegd. Allemaal erg bescheiden geluiden die een mooie toevoeging bieden aan het geheel. 

 In enkele scenes werd gebruikgemaakt van een verteller. De verteller vertoonde het perspectief van een buitenstaander die haar verbazing toonde. Het toevoegen van een verteller, bracht het stuk in context. Dit zorgde voor een minder abstracte sfeer, waardoor het stuk veel toegankelijker werd.

Er is op het podium gekozen voor een minimalistische en zeer praktisch decor. Het licht, de kampeerbedden en aan het eind de 4 bromfietsen werden op een indrukwekkende manier benut.

 

 

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s