COLLECTIEVE warmte en DANSENDE VOETJES

Geleidelijk neemt mijn lichaamstemperatuur toe, van binnen wordt ik gevuld met energie. Mijn benen maken zenuwachtige bewegingen. Ik wil opstaan; dansen, bewegen, alles losschudden.  De energie werkt aanstekelijk.  Als ‘directe’ en ‘wilde’ reactie heerst een collectieve warmte en enthousiasme in de zaal. Helaas is het theaterstuk alleen maar een momentopname dat verdwijnt als zand door je vingers. Ontastbaar, maar desondanks de moeite waard te beleven.

In het energieke theaterstuk ‘EXPLORER’ komen techniek en mens samen. In 1994 explodeerde the world wide web, een wereld vol mogelijkheden werd ons beloofd. Van BC ‘Before Computer’ stapten wij over naar AC ‘After Computer’. Geobsedeerd met de grenzeloze wereld die aan onze voeten lag, stapten wij de ‘vreemde’ internetwereld in. Nu wij midden in deze ‘onwerkelijke’ wereld staan, beleven wij deze heel anders.

In het stuk wordt deze shift vanuit een liefdesrelatie tussen Deacon en Bridget belicht. De twee zien een toekomst voor zich maar merken dat hoe meer ze hier naartoe werken hoe verderaf deze lijkt. Door op een speelse manier meer te leven in het nu, probeert Bridget de relatie voort te zetten . Deacon kan zich moeilijk aanpassen, hij creëert hierdoor onnodige barrières die het proces naar ‘balans’ vertragen.

‘EXPLORER’ prikkelt alle zintuigen. De technologie waarvan gezegd wordt dat deze een negatief effect heeft op het sociale contact tussen mensen, zorgt in deze voorstelling juist voor een extra binding. Dit samen met vlijmscherpe dialogen en humor verbindt het publiek en wekt enthousiasme op. 


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s