Een karikatuur uit de realiteit van de vrouw

Als je twintig bent, mag je nog doen wat je wilt. De wereld ligt aan je voeten; ontdek, proef, vergeet je verantwoordelijkheden, feest elke dag, doe waar je zin in hebt. Maar nadert de dertig dan is het een heel ander verhaal. Het is voorbij! Je moet het dan allemaal op orde hebben; een huis, een baan, een auto, een man en kinderen. “Mama jij was ook zo oud, help mij!”

De Coterie neemt je tijdens het Theatertapas Festival mee in de waan van de huidige generatie dertigers. Dertig worden is een serieuze zaak en ontzettend zwaar voor de vrouw. Je telt volgens beauty magazines niet meer mee, je tieten gaan hangen en je bent doodgewoon niet meer interessant voor mannen. 

“Vooral bij de vrouwen in het publiek zag je enorm veel herkenning. De mannen van vijftigplus die hadden het wel moeilijker, vooral bij de scenes van Corina waar de symptomen van ‘dertig worden’ heel uitgebreid omschreven werden. Die dachten, waar ben ik in beland? Wij hebben voornamelijk gezegd wat heel veel mensen denken maar niet durven te zeggen.” – Miranda

Op een humoristische manier nam De Coterie het publiek mee in het dreigement van dertig worden. Een karikatuur uit de realiteit van de volwassen vrouw.

“Wij wilden het publiek in een kwartier laten zien hoe bizar het allemaal eigenlijk is.  En hopen hiermee op een kleine manier een tegenwicht te bieden aan al die dingen die van vrouwen rond de dertig verwacht worden.” -Jantine


PUBLIEK AAN HET WOORD

“Ik vond het een heel leuk stuk, wat ik heel grappig vond is dat het gaat over dertig worden. Ik ben zelf pas 20, maar herkende mij er toch wel heel erg in. Het gaat over de druk die bij een bepaalde leeftijd voorkomt. Van mij wordt natuurlijk nog niet ‘verwacht’ dat ik huisje, boompje, beestje, gezellig alles voor elkaar heb. Maar je voelt wel een soort van druk, om er goed uit te zien, te moeten presteren en weet ik niet allemaal. Daar ging het eigenlijk ook heel erg over. Het was confronterend, humoristisch maar vooral heel erg leuk om te zien.” – Anna

image2

Advertenties

Een gedachte over “Een karikatuur uit de realiteit van de vrouw

  1. Lijkt mij een leuk stuk om te zien. Het zet me aan het denken van ‘ was het voor mij ook zo confronterend toen ik dertig werd?’
    Tja, binnenkort word ik 55. Het zijn allemaal getallen en vooral zeer relatief.
    Leuk geschreven!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s