FAMILIE DE HOND

“Een toneelstuk begint pas tot leven te komen wanneer je ermee bezig gaat. Wij noemen dat sudderen, in het begin ga je heel veel nadenken en kleine dingetjes opschrijven. Het wordt op een gegeven moment steeds groter. Na drie uur sudderen heb je een heerlijk gerecht!” – Lea

In de poppenvoorstelling van Lea en Thérèse wordt op een speelse manier confronterende familie verhoudingen uitgebeeld. De buitenkant is soms mooier dan de binnenkant, Lea en Thérèse laten zien dat ouders zich heel leuk voor kunnen doen. In de werkelijkheid kan het echter heel anders zijn.

“Wij willen het publiek verbinden met de realiteit van het kind, hoe het is om bij de ouders aan tafel te zitten. Om dit uit te beelden hebben wij de ouders heel groot gemaakt, groter dan levensgroot! Het kind is in verhouding met de ouders heel klein, omdat zij in een positie zit waar zij zich eigenlijk helemaal niet in thuis voelt. Zij voelt zich heel klein.” – Thérèse

12715211_1193104507366715_6178594494803217327_n


PUBLIEK AAN HET WOORD

“De Familie de Hond was tijdens het Theatertapas Festival een van mijn favorieten. Het was verrassend, ambachtelijk en vooral mooi gemaakt. Het stuk wekte een emotionele reactie bij mij op. De ouderlijke machtsmisbruik binnen de familie kwam duidelijk naar voren. Omdat je er zo op zit wordt je deel van het verhaal. Het werkt dus wel. Het doel is bereikt, ze hebben het goed gedaan!” – Annemiek

DSC_7797

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s