OPENINGSFILM IFFRiG 2016: BEYOND SLEEP

Gedreven door angst reist Alfred Issendorf, een jonge geoloog, door het moerassige noorden van Noorwegen. Hij is voor zijn onderzoek op zoek naar meteorieten. In zijn overlevingsreis blijkt al snel dat hij eigenlijk niet zo bezig is met zijn onderzoek. Alfred is erg onrustig en denkt over alles na. Hij is op zoek naar stabiliteit.

De intense stiltes en schrijnende emoties worden door het publiek geabsorbeerd. Je voelt de emoties door je hele lichaam gaan! De onzekerheden en instabiliteit waar Alfred zo mee bezig is, worden aan je overgedragen. Dit maakt Beyond Sleep een krachtig verhaal, dat erg mooi is verfilmd. De intensiteit van de film, heeft mij diep aangeslagen.

“Het is volstrekt krankzinnig. Alles wat op deze planeet plaatsvindt, zal allemaal verdwijnen.” In je verbeelding kan de wereld ophouden te bestaan.


PUBLIEK AAN HET WOORD

“De hoofdrolspeler in Beyond Sleep is eigenlijk op zoek naar niets. Dat maakt de film heel beklemmend. Het is een boek dat je niet kunt verfilmen zeg maar. Een beetje wat je met ‘De Ontdekking van de Hemel’ ook hebt. Prima boek, maar hoe ga je deze verfilmen. Het is een film dat het publiek heel goed pruimt. In Rotterdam is het uitgeroepen tot publieksfilm. Kortom, een bijzondere film. Ik vond hem heel leuk.” – Dirk Nijdam, Directeur Groninger Forum

Foto 1


 “Het was een schrijnend verhaal, alles zo sneu. De acteur was ook niet heel erg goed, hij had niks leuks te vertellen. Dan zei hij wat en dan dacht ik jeetje. Het is niet iemand waarvan ik zeg jou zou ik beter willen leren kennen. Ik geef de film Beyond Sleep een 2, misschien is een 3 gepaster want de natuur was wel erg mooi gefilmd.” – Esther Poort

Foto 2


“Wij gaan regelmatig naar De Nieuwe Kolk in Assen, daar heb je ook bijzondere films, dus wij zijn wel wat gewent. Maar Beyond Sleep vond ik buiten gewoon een hele mooie film. Ik vond dat de acteur zijn rol heel goed speelde. De opnames waren ook heel mooi, ik vond het een hele bijzondere film. De hoofdrolspeler voelde zich ondergeschikt, dat kwam heel duidelijk naar voren.” – Jaqueline Janssen

Foto 3

Advertenties